Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Meer informatie.

Het jaar van de veiligheid

Censor Bestuur
Het jaar van de Veiligheid
Wat gebeurt er veel rondom dit thema, er is zoveel over te vertellen en wat is dit belangrijk! Ook voor u en uw gemeente. Wij werken voor dit project graag samen met BILLINQ en Ellen ter Horst.

BILLINQ verbindt!
Wij kunnen worden ingezet om problemen met moeilijk bereikbare of bijzondere doelgroepen op te lossen in uw wijk. We gaan voor u in gesprek met bewoners van woonwagenlocaties, campings, motorclubs, problematische jeugdgroepen of bijvoorbeeld de zogeheten “wijkkoningen”. Hierbij staan we met de voeten in de klei, zijn niet bang uitgevallen en hebben een hoge mentale weerbaarheid. Vanuit deze praktische insteek kunnen wij zorgen voor passend beleid én draagvlak.

Ellen ter Horst
Ellen ontwikkelt al jarenlang opleidingen en trainingen op het gebied van fysieke en sociale veiligheid. Met evenveel enthousiasme staat ze voor groepen professionals en begeleidt ze hen bij het ontwikkelen van hun expertise. Ze combineert haar didactische skills met een schat aan ervaring op het gebied van begeleiden van complexe doelgroepen, waaronder woonwagenbewoners en burgers in achterstandssituaties.
Agenda
We organiseren workshops, trainingen en andere activiteiten en delen artikelen en informatie met u rondom dit onderwerp.

Workshop Ondermijning: Bewust Beter Aanpakken
Iedereen is inmiddels bekend met de term ondermijning. De bestrijding van de vermenging van onder- en bovenwereld staat hoog op de agenda van veel gemeenten. We krijgen hierin te maken met moeilijk bereikbare doelgroepen waarvan een deel graag onder de radar blijft en zich ophoudt in zogeheten vrijstaten. Een succesvolle integrale aanpak vergt meer dan alleen samenwerking, het vergt een creatieve maar ook praktische benadering waardoor de aanpak van ondermijning mogelijk wordt.

Hoe ziet dit er in de praktijk uit? Hoe pak je juist die mensen aan die je aan wil pakken? Zonder dat anderen daar de dupe van worden? En zonder teveel rompslomp?

BILLINQ verwerft inmiddels landelijk naamsbekendheid in het verbinding maken met moeilijk bereikbare doelgroepen. Hierdoor ontstaan situaties van gelijke rechten en plichten, waardoor de aanpak van onveiligheid en ondermijning mogelijk wordt. Samen met Censor Bestuur verzorgt BILLINQ het komende jaar opleidingen en trainingen voor iedereen die hiermee aan de slag wil.

Wij delen onze ervaringen graag om zo ons werkveld en de collega’s te versterken. Daarom organiseren we in november en december 2 workshops over onze aanpak en ervaringen op woonwagenlocaties en vakantieparken.

12 december: vakantieparken
Fort Oranje is een naam die iedereen in veiligheidsland kent, maar ook de zorg kant van dit park is uitvoerig belicht in allerlei TV programma’s. Ondermijning? Ja. Zorgwekkende situatie? Ja. Maar hoe komen we daar nu achter? Hoe krijgen we zicht en grip op de situatie? Vakantieparken lopen het risico om onder de dekmantel van recreatief gebruik een broedplaats te worden voor uitbuiting, prostitutie, drugshandel of andere criminaliteit. Tijdens de workshop leert u signalen herkennen en hoe u hiermee om kunt gaan. Een creatieve, laagdrempelige en praktisch toepasbare aanpak! Wij vertellen u graag de in’s en out’s.

woonwagenlocaties (naar te bepalen data 2019)
Woonwagenbewoners zijn recentelijk veel in het nieuws vanwege hun rechten als inwoners en behouden van cultuur. De tegenhanger hiervan zijn woonwagenlocaties die uitgroeien tot vrijstaten, met gebrek aan veiligheid en leefbaarheid. Ogenschijnlijk onaantastbare personen en situaties, maar er is een aanpak die werkt! Tijdens de workshop doet u kennis op van de woonwagencultuur, krijgt u inzicht in welke situaties ondermijning in de hand werken en hoe u dit kunt aanpakken en voorkomen. U ontwikkelt in korte tijd praktische handvaten die direct toepasbaar zijn.

Aanmelden? Klik hier.