Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Meer informatie.

Het Jaar van de Veiligheid

Censor Bestuur initieert het jaar van de veiligheid.

Wat gebeurt er veel rondom dit thema, er is zoveel over te vertellen en wat is dit belangrijk! Ook voor u en uw gemeente. Wat denkt u van het onderwerp ondermijning?

De overheid heeft een rol in de aanpak van georganiseerde criminaliteit en ondermijning, zo ook gemeente ambtenaren. U krijgt te maken met moeilijk bereikbare doelgroepen waar u slecht grip op krijgt, de verbinding is weg. Hierbij valt te denken aan personen die te maken hebben met georganiseerde misdaad zoals drugshandel, personen gelieerd aan motorbendes, criminele jeugdgroepen of zogeheten wijkkoningen die de baas lijken te zijn in de wijk. Niet alle gemeenteambtenaren voelen zich kundig of weerbaar genoeg om praktisch uitvoering te geven aan veiligheidsbeleid van het gemeentebestuur. BILLINQ en Censor Bestuur brengen hier graag samen met u verandering in!
Workshop Ondermijning: Bewust Beter Aanpakken
Op aanvraag kunnen wij onderstaande workshop verzorgen.

Iedereen is inmiddels bekend met de term ondermijning. De bestrijding van de vermenging van onder- en bovenwereld staat hoog op de agenda van veel gemeenten. We krijgen hierin te maken met moeilijk bereikbare doelgroepen waarvan een deel graag onder de radar blijft en zich ophoudt in zogeheten vrijstaten. Een succesvolle integrale aanpak vergt meer dan alleen samenwerking, het vergt een creatieve maar ook praktische benadering waardoor de aanpak van ondermijning mogelijk wordt.

Wij delen onze ervaringen graag om zo ons werkveld en de collega’s te versterken. Daarom organiseren we in november en december 2 workshops over onze aanpak en ervaringen op woonwagenlocaties en vakantieparken.